Győr

Győr az északnyugat-magyarországi régió ipari-, gazdasági-, üzleti-, oktatási- és kulturális központja, az ország egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő városa. Győr megyei jogú város, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. Magyarország hatodik legnagyobb városa, állandó lakossága mintegy 135.000 fő. A települést sugár irányban összefutó úthálózata észak felől Szlovákiával, nyugat felől Ausztriával, dél felől a Balatonnal, kelet felől pedig Budapesttel köti a városhoz.

Kiváló gazdasági környezet

Győr kiemelten vonzó célpont a befektetők számára. Győr kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, a közvetlenül a város mellett futó autópályán Budapest, Bécs, Pozsony egy óra alatt elérhető. A város tudatos gazdaságszervező politikájának köszönhetően a működő vállalkozások száma arányaiban jóval meghaladja az országos átlagot. A térségben működő cégek között számos világhírű multinacionális nagyvállalat is megtalálható, ugyanakkor a sokszínű kis- és középvállalati paletta is azt bizonyítja, hogy szinte bármelyik nemzetgazdasági ágazatban tevékenykedő vállalkozás kiváló hátteret, együttműködési- és piacra jutási lehetőségeket talál itt.

Megfelelő munkaerő

Győr a régió oktatási és kutatás-fejlesztési központja. A helyi középfokú oktatási intézményekből (szakiskolák, szakmunkásképzők, szakközépiskolák, gimnáziumok) kiváló szaktudású munkaerő kerül ki. A város felsőoktatási intézményeinek (egyetemek, főiskolák) szoros együttműködése a helyi vállalkozásokkal példa értékű, melynek eredményeként a magasan képzett szakemberek utánpótlása folyamatosan fejlődő tendenciát mutat. Győr a régión kívül élő munkavállalók számára is vonzó lehetőségeket kínál, így egyre jelentősebb az ország más részeiből Győrbe áramló szakképzett munkaerő.

Vállalkozásbarát város

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt feladatának tartja a régió gazdasági fejlődésének hatékony támogatását. A helyi vállalkozásokkal történő szoros együttműködésnek és a folyamatos társadalmi párbeszédnek is köszönhetően az itt tevékenykedő vállalkozások - a mindenkori törvényi szabályozás függvényében - átlátható jogszabályi környezetre, gyors és rugalmas hatósági ügyintézésre számíthatnak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a helyi cégek számára további előnyöket, konkrét támogatási- és együttműködési lehetőségeket kínál.

Sokszínű kultúra és szabadidős lehetőségek

Győr kulturális, történelmi és sport szempontból is jelentős értékkel bír az itt élők, valamint az ide látogatók számára. Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. Iparát tekintve dinamikusan fejlődő nagyváros, azonban pezsgő kulturális élete (fesztiválok, színházi előadások, koncertek, stb.), kiemelkedő sporteseményei, turisztikai vonzereje teszik valódi európai várossá.

Győr

Győr

GyőrSzol zRt.

Kapcsolt galéria jön ide

Győr

Győrszol

GyőrPlusz

Érdeklődjön

Érdeklődjön

E-mail * 
Üzenet *